Tücsök és bogár, avagy úton a fenntartható étrend felé

 

2050-re több, mint 9 milliárdra becsülik a bolygó népességét, mely komoly kihívás elé fogja állítani az élelmiszerellátás összes szereplőjét. Azért, hogy a jövő generációinak ez ne okozzon problémát, fontos, hogy a környezeti hatások mérséklése mellett egy fenntarthatóbb élelmiszerelőállítás és a táplálkozási szokások ilyen irányú átalakítása felé tudjunk nyitni. A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelem, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar által szervezett programban ezért ismertetjük a fenntarthatóság táplálkozástudományi kérdéseit és emellett gyakorlati tippeket is adunk arra vonatkozóan, hogy apró változtatásokkal mit és hogyan tudunk tenni azért, hogy bolygónk egy egészségesebb hely maradjon. A tudományos kérdéseken túl a látogatók betekintést kaphatnak a rovarok világába gasztronómiai szemszögből is és meg is kóstolhatják az elkészített bogaras menüt. Erre azért adódik lehetőség, mert az Európai Unió erre hivatott bizottsága ezév júniusában adott első alkalommal engedélyt szárított rovarlárva élelmiszerként történő forgalmazására.

Alkalmak
2021-09-24
16:00 - 18:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás szükséges

Regisztrációköteles