Műszaki biokémia, avagy a rátáplálásos pékélesztő fermentáció

 

A látogatás során bemutatjuk, hogy az alaptudományok (kémia, biokémia, biológia) folymatai és jelenségei hogyan befolyásolják a termelő biotechnológiai folyamatokat. Milyen szabályozástechnikai trükkökkel lehet például rávenni a hétköznapi élesztőt, hogy alkohol helyett biomasszát termeljen vagy egy algát, hogy a napfény helyett ecetet egyen.A laborlátogatás 1 rövid előadásból és a Kísérleti üzem körbejárásából, valamint egy kísérleti üzemi fermentor kipróblásából (szabályzás, mintavétel, mikroszkópozás) áll 2 turnussal. 

During the visit we introduce, how processes and phenomenon’s of basic sciences (like chemistry, biochemistry and biology) affect the production of bioprocesses. What controlling tricks can lead the simple and common baker’s yeast to produce biomass instead of alcohol or some algae to consume acetic acid instead of utilizing sunshine. The program consist of a short introduction lecture, a tour along the lab, and the trial of the industrial fementor with sampling and microscopy.

Maszk használata javasolt a látogatás alatt!/Face masks are recommended during the lab demonstration!

Alkalmak
2021-09-24
16:00 - 18:00
2021-09-24
18:00 - 20:00

Also for foreigners

Covid védettségi igazolás szükséges

Regisztrációköteles

Élő és utólag feltöltött videó