A beszéded mindent elmond rólad?!

 

Az ELTE Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék, a Nyelvtudományi Kutatóközpont és az NBSz Szakértői Intézet munkatársainak közös programja.

Elég csak a hangját hallanunk, és ráérzünk, hogy a legjobb barátunk éppen stresszes időszakban van. Elég csak egy pár percig hallgatnunk, és megsejtjük akár egy ismeretlen gyermek életkorát is. De abban is elég csak a fülünkre hagyatkoznunk, hogy megállapítsuk, akit hallunk, éppen nem az anyanyelvén szólal meg. Ráadásul a nyelv akár a megtévesztés és a manipuláció eszköze is lehet. Mi mindenről árulkodik a nyelvhasználat, és miként hasznosíthatók ezek az információk a mindennapokban, a tudományos kutatásban, az orvoslásban vagy akár a bűnüldözésben? Aki ellátogat a programra, megtudja!

A részletes program elérhető az Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék weboldalán: https://alknyelvfon.elte.hu/kutejsz2022

Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvényen fényképek készülnek, melyeket a szervezők a kapcsolódó programok népszerűsítésének céljából közzétehetnek.

Alkalmak
2022-09-30
17:00 - 20:30

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles