A kémikus játszóháza

 

Minden ízű drazsék - molekuláris gasztronómia avagy ízfelismerés gélburokban. A szemünk láttára gélesedő poliszacharid, a nátrium alginát eltérő színű és ízű oldataiból előálló drazsék ízének kitalálása a részvevők célja, megismerkedve ezáltal az ioncsere, a gélesedés jelenségeivel és bepilantást nyerve a molekuláris gasztronómiába.

Fényfestés avagy színkeveréses kemilumineszcencia. A résztvevők megismerkedhetnek a kemilumineszcenca jelenségével és leggyakrabban használtanyagaival, kipróbálhatják a fényt kibocsájtó vegyületek keverésével  azok színének módosítását.

A program ideje alatt bármikor be lehet kapcsolódni.

Alkalmak
2023-09-29
17:00 - 21:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles