Az alkotó folyamat kezdete – bepillantás a Verebély Tehetségpont műhelytitkaiba

 

A Kutatók Éjszakáján kreatív előadókkal és az általuk megalkotott érdekes szellemi termékekkel ismerkedhetünk meg. Elgondolkodott Ön már azon, hogy milyen út vezetett idáig? Hogyan kezdődhet e kihívásokkal és számos buktatóval teli folyamat? Íme, egy alternatíva.

Az informatika és a műszaki területeken leggyakrabban középiskolás korban fedezhetjük fel a tehetségígéreteket. Az előadás bepillantást nyújt abba, hogy a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László Technikum Tehetségpontja tanulói körében milyen sajátos módszerekkel végzi a tehetségazonosítást, a tehetséggondozását és a tehetség-tanácsadását.

A Verebély Tehetségpontban minden tehetségígéret speciális tulajdonságainak feltérképezésére négy oldalról gyűjtenek információt. A tanuló tizenkét személyiségjegye egy ötfokozatú skálán értékelhető. A személyre szóló elemzések alkalmasak az egyéni fejlesztési tervek beépítésébe. Közreműködő partner az iskolapszichológus.

Az azonosított tehetségígéretek a logikai-matematikai terület mellett természeti, nyelvészeti, interperszonális és testi-kinesztetikus műhelyekben bővíthetik tudásbázisukat és fejleszthetik képességeiket. A tehetségnapokon projektjeikről színvonalas előadásokat tartanak, gyakorlati bemutatóik mindig látványosak. A kivetített fényképek révén érzékelhetjük a tehetségműhelyekben folyó tevékenységek hangulatát is. „Az éltető fényjelenlétek” pályázati program kiválóan szemlélteti a sokoldalú együttműködés erejét, amellyel a Verebély Tehetségpontban segítő támogatást nyújtottak tehetséges diákjaiknak. A projekt végén anonim módon mérték a közreműködő tanulók véleményét a közös munka eredményességéről, amely egyes területeken további meglepetésekkel szolgált. Az előadásban képet kapunk arról is, hogy milyen versenyeken szerepeltek kiválóan a Verebély Tehetségpont diákjai. Megismerjük a munkacsoport hatékonyság-fokozást szolgáló, elemző munkáját. Megtudhatjuk, hogy a leendő szakemberek személyiségfejlesztése miként kamatozik jövőjük építésekor.

További információk találhatók a Verebély Akkreditált Kiváló Tehetségpontról a http://www.verebelyszki.hu/ honlapon.

További információk vendégeinknek:

Alkalmak
2021-09-24
19:00 - 19:50

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles

Élő