Innováció a szimulátoros képzésben

 

Az elmúlt évtizedekben a tudástranszfer-technológiák fejlődése olyan mértékű volt, hogy ha a lehetőségeket és az előnyöket kihasználjuk, hatékonyan támogathatjuk a folyamatos tartalmi változásokat, innovációt.

Az innovációs folyamatok vizsgálata a gépjárművezető-képzésben kiemelt területté vált az előadó számára. A szimulátoros oktatás bevezetése és elterjedése Magyarországon, bármilyen irányból is induljon az igény, megkívánja, hogy minél többen ismerjék meg, reálisabb képet alkotva erről a számukra új képzési formáról. A gyakorlati oktatásban a szimulátoros képzés gazdasági és társadalmi szempontból is nagy áttörést jelent. Az előadó igazolta, hogy az oktatók nyitottak az új fajta technológiákra, illetve jobban bíznak a szimulátor előnyeiben mint a tanulók. Az oktatók oktatási szempontból is hasznosnak ítélik meg a szimulátoros oktatást. Az oktatók és a tanulók azonos mennyiségű tanórát javasolnak szimulátoron eltölteni a gyakorlati képzés előtt, de az elméleti vizsga után.

A szimulátoros oktatás előnyei között jelenik meg, hogy olyan veszélyhelyzeteket is produkál valós veszély nélkül, amelyekkel a vezető csak ritkán találkozik, valamint hogy a tanulót alkalmas módszerekkel segíti azok elkerülésének gyakorlásában. Állami támogatással, kedvezményekkel nőne az igény a szimulátoros oktatásra és annak szélesebb körű használatára. Bár a gyakorlati oktatást nem válthatja fel teljes egészében a szimulátor, de új lehetőséget nyújt a hatékonyabb képzés érdekében. Az előadó a szimulátoros oktatás bevonását választható kiegészítő képzési formaként ajánlja a gépjárművezető-képzésben.

További információk vendégeinknek:

Alkalmak
2021-09-24
21:30 - 21:55

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles

Élő