Vasúttal a felhők felett

 

Az emberiség gyors fejlődősével, az általunk használt közelekedési eszközök is sokat változtak. Míg néhány száz évvel ezelőtt főleg állati erővel vont járművökön közlekedtek az emberek, ezt gyorsan felváltotta a kerékpáros, autós, vasúti, majd légi közlekedés. Ezzel párhuzamosan felgyorsult az emberek életmódja, sokkal hamarabb akarnak eljutni egyik helyről a másikra. Az utasok biztonságának garantálása érdekében a tervezőmérnökök biztonsági alrendszereket építenek be a járművekbe, melyek folyamatosan felügyelik a rendszer működését és szükség esetén beavatkoznak, balesetek elkerülése céljából. A biztonsági alrendszerek helyes működésének garantálása érdekében a mérnökök különböző, nagy precizítású tesztelési és ellenőrzési módszereket használnak. Napjainkban, a számítási felhők nagymennyiségű számítási erőforrást tesznek könnyen hozzáférhetővé, mellyel ezen számítások gyorsan és hatékonyan elvégezhetőek. Előadásomban egy megoldást mutatok be, vasútfelügyeleti rendszerek felhőalapú ellenőrzésére.

Az előadás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kritikus Rendszerek Kutatócsoportjának és az IncQuery Labs Zrtnek a közös kutatási eredményeit mutatja be.

Az IncQuery Suite termékcsaládról bővebben a www.incquery.io weboldalon találhat információkat.

The Lowcomote project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under the Marie Skłodowska-Curie grant agreement No 813884.

Látogathatóság
Csak online , Bármikor megtekinthető
Kinek ajánljuk?
általános iskola - felsős, középiskolás, egyetemista, felnőtt, kifejezetten családos
Tudományág
műszaki tudomány
Programtípus
Előadás
Szereplők
Horváth Benedek
Szervező
IncQuery Labs Zrt
+36706333973

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles

Bármikor megtekinthető