Mindennapi kenyerünk
Program növényi ismertetővel, magbemutatóval kezdődik. Lehetőség lesz mikroszkópon keresztül megvizsgálni a magokat és növényeket csíráztatunk. A kenyérsütéshez kapcsolódóan megtekinthetik az érdeklődők a magok tisztításának menetét, őrlését, minőségvizsgálatát, végül feldolgozását. A munkafolyamat elvégzéséhez szükséges eszközöket, berendezéseket beüzemeljük. A növények, magok felhasználási lehetőségeiről is mesélünk, majd a programot a gyógynövényekből készült teákkal, különleges növényekből készült süteményekből és a többféle lisztből készült kenyér kóstolóval zárjuk.
Gyerekeknek só-liszt gyurma készítéssel kedveskedünk, melyeket szabadon díszíthetnek a különféle növényi magokkal. Az elkészült alkotásokat a laborban lévő szárító gépünkben pár perc alatt készre sütjük.
Also for foreigners
Covid védettségi igazolás nem szükséges
Nem regisztrációköteles