Kutatósimogató

 

A Kutatók Éjszakáján Európa-szerte több mint 300 városban fiatalok ismerkedhetnek a kutatói pályákkal, annak szépségeivel és kihívásaival, ezzel népszerűsítve a természettudományokat, megmutatva, hogy kutatónak lenni is egy izgalmas hivatás.

Aki eljön hozzánk, személyesen találkozhat a NaTE Nagyköveteivel, a SCINDIKÁTOR program döntőseivel, az elmúlt évek Kiválósági Díjazottaival, akik mesélnek kutatásukról, kutatási területükről.

A programból:

Az immunrendszerünk tényleg úgy működik mint a CIA vagy a TEK? Hogyan győzi le a nap mint nap életünkre törő rákos sejteket és kórokozók garmadáját ez az elképesztően összetett védelmi rendszer? Vajon hol vannak rajta a kiskapuk? - Papp Benjamin mesél

Bereczki Anna bemutatja, hogy mivel foglalkozik a SMAPPLAB agtech startup. Ott milyen szerepet tölt be, és milyen egy startupot vezetni.

Bodor Zsanett előadása során az érdeklődők megismerhetik a mézek változatos világát, azt hogy miért is olyan értékesek.

Lendvai Tünde témája: A láthatatlan Észak-Korea, agresszív jelenlét a kibertérben - Észak-Korea 2005-től offenzív, támadó kiberképességeket fejleszt, amely napjainkra a világ egyik legveszélyesebb államává tette a phenjani rezsimet a kibertérben. A 2017-es WannaCry zsarolóvírus pusztítása, csupán a jéghegynek csupának tekinthető, így az előadás betekintést nyújt abba, hogy még mire képesek az észak-koreai állami hackerek. A hallgatóság választ kap arra is, hogy miként és milyen stratégiai megfontolások mentén használja ki a kibertér adta lehetőségeket Észak-Korea a 21. század műveleti környezetében.

Dr. Jedlovszky-Hajdú Angéla a program moderátora a Semmelweis Egyetem Sugárbiólógiai Intézetének Nanokémiai kutatócsoportjának munkájáról is mesél.

Alkalmak
2021-09-24
17:30 - 18:30

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás szükséges

Regisztrációköteles