Az IoT eszközök kiberbiztonsága

 

Az eszközök internetes hálózata, másnéven az IoT, térhódítása napjainkra meglehetősen nagy méreteket öltött. Nem új technológiáról beszélünk, hanem sokkal inkább egy új felhasználási területről, mivel ezen eszközök ugyan úgy működnek, mint bármely számítógép, azonban valami hiányzik belőlük.

A sokrétű felhasználási lehetőségük számtalan előnyt kínál, ugyanakkor biztonsági kockázatok is nagy számmal jelentkeznek az érem másik oldalán. Éppen ezért a szakemberek számára komoly kihívást jelent az IoT eszközök és alkalmazások biztonsági réseinek és az ezekből eredő sérülékenységeknek a megtalálása és javítása.

Az IoT eszközök megjelenésétől kezdve számos kiberbiztonsági incidens történt, melynek egyik alapvető oka, hogy nagy hiányosságok jellemzik ezeket az IoT környezetben alkalmazott elemeket a biztonság, az adatvédelem és a megfelelés területein. Ezek, kiváló támadási lehetőségeket kínálnak a kiberbűnözők számára, mind vállalati környezetben, mind a magánszemélyek vonatkozásában.

Érdekel, hogy milyen tényezők jelentenek biztonsági réseket, s miképp használták ki korábbi események során az eszközökben rejlő sérülékenységeket?

Magad is használsz IoT eszközöket otthonodban? Győződj meg róla, hogy megfelelő biztonságtudatosság meglétében teszed!

Alkalmak
2021-09-24
17:30 - 18:10

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás szükséges

Regisztrációköteles