Kommozi

 

Sok szeretettel várunk mindenkit szeptember 30-án a Kommozi eseményre! A BTK udvarán vetítjük le a szegedi kommunikáció- és médiatudomány szak tavasszal végzett hallgatóinak vizsgafilmjeit.

Az est programja:

18:00 Köszöntő

Kommozi 1. blokk

18:05 Erős Alexa OFF Road utakON című filmjének vetítése

18:30 Nagy Laura Palackba zárt hipnózis című filmjének vetítése

19:05 Bakos Judit A varázslat születése című filmjének vetítése

20:00 Hogy készült? - Beszélgetés a jelenlévő alkotókkal és Klucsik Edittel, a Kommunikáció - és Médiatudományi Tanszék televíziós szakirányának vezetőjével a filmek alkotási folyamatáról - az ötlettől a forgatáson át a vágóasztalon folyó munkálatokig.

Kommozi 2. blokk

20:30 Bánszki Krisztián Harmony Island, Sasha Griorjeva című filmjének vetítése

21:10 Magyar Anna Az én utam című filmjének vetítése

Miről szólnak a filmek?

OFF Road utakON (25 perc)

„OFF-Road utakON” című film a versenyzők szemén keresztül mutatja be a terepjárós sport sajátosságait, mindenkinek, aki érdeklődik a gépjárművek iránt. A film célja megörökíteni a hangulatot, adrenalint, amit a résztvevők valamint a nézők átélnek. Hogyan lehet valaki részese a közösségnek, milyen nehézségek adódhatnak a pályán, hogyan változott a technológia évről-évre? A film minden kérdésre választ ad. Különböző élet és technikai háttér jellemző a versenyzőkre, azonban egy valamiben mindegyikük egyetért: az Off-Road egy életérzés.

Palackba zárt hipnózis (32 perc)

"Az irodalom, egy palackba zárt hipnózis" -állítja filmem főszereplője, Kellerwessel Klaus. Az első könyves szerző írói pályája mellett pszichológiát tanul, ez a kettősség pedig sok művében fellelhető. Klaus egy hiperaktív, végtelen kreatív és megnyerő személyiség. Filmem célja, hogy debütáló könyvén kívül, a néző őt is megismerje és garantálom, hogy Klaus gondolatai a nézőkben is további gondolatokat ébresztenek majd.

Az én utam (29 perc)

"Az én utam" egy domonkos rendi nővérrel való beszélgetés. A filmen keresztül szerettem volna bemutatni az ő életútját, amit gyermekkorától egészen nővérré válásáig megtett. Hogyan találkozott először Istennel, mit szóltak a szülők, mikor megtudták, hogy lányuk ezt a hivatást választja illetve mit igyekszik átadni a mai gyerekeknek. Filmem készítése során igyekeztem az őket körülvevő sztereotípiákat ledönteni és megmutatni, hogy ők is ugyanolyan emberek mint te meg én. Azoknak ajánlanám elsősorban ezt a filmet akik szeretnének végig követni egy izgalmakkal teli életutat."

A varázslat születése”(40:28)

Hogyan folyik a munka egy színházban? Miként készülnek el a színes jelmezek? Ki szerzi be a legfontosabb kellékeket? Ilyen kérdésekre kerestem a választ a Szegedi Nemzeti Színházban. Filmem azon háttéralkotókra kívánja felhívni a figyelmet, akik a színfalak mögül járulnak hozzá a színházi varázslat megszületéséhez.

Alkalmak
2022-09-30
18:00 - 22:00

Also for foreigners

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles