A közlekedés tudománya – A menetrendkészítéstől a tudományos kutatásokig

 

Hogyan néz ki mindez szabályozás, megrendelés, végrehajtás, finanszírozás oldalról és milyen lehet a jövő közlekedése?
A program vizsgálja a közlekedést, mint gazdasági tevékenységet (verseny, finanszírozás, üzleti modellek, marketing, turizmus, menetrendi összehangolás, környezetvédelem, utasélmény), emellett górcső alá veszi egyes kutatások módszertani és társadalmi hatásait, valamint kitér a jövőben várható közlekedési megoldásokra.

Drága a buszjegy? Késnek a vonatok? Versenyképes a telekocsi? Mibe kerül az államnak és a városoknak a tömegközlekedés fenntartása? Hogyan csinálják mindezt nyugaton, vagy éppen keleten? És hogy lesz ez 10-20 év múlva? Mit is jelent az, hogy közlekedésszervező? Ilyen, és hasonló kérdésekre igyekszünk válaszokkal szolgálni.

A Közlekedéstudományi Intézet Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatósága és jogelődjei számos közlekedéskutatást végeztek a közlekedési közszolgáltatások területén. A szerteágazó kutatások során vizsgáltuk többek között a közforgalmú közlekedés intézményes piacra lépési szabályainak hazai lehetőségeit, a közlekedési „sharing economy” rendszerek szabályozási szükségszerűségeit, valamint Svájc közösségi közlekedését is.

A  program során rövid előadói felvezetés nyomán a résztvevők aktivitására számítva beszélgetünk a közlekedés gazdasági oldaláról, a jövő közlekedéséről, és az ennek fejlesztéséhez és tervezéséhez kapcsolódó tudományos vizsgálatokról, módszerekről.

A program az SZTE GTK Üzleti Tudományok Intézete szervezésében valósul meg.

Alkalmak
2022-09-30
20:00 - 21:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles