Én és a robot: együtt vagy egymás ellen?

 

A programon szórakoztató formában fogunk csapatokban gondolkodni arról, hogy milyennek képzeljük a robotokkal és mesterséges intelligenciával közös jövőnket. Elveszik-e a robotok a munkát? A Víziók a mesterséges intelligencia és a társadalom kapcsolatáról OTKA kutatás foglalkozása.

Az olyan kérdések, mint hogy milyen lesz a világ, amikor még fejlettebbek lesznek a robotok és a mesterséges intelligencia, és hogyan készüljünk fel erre, sokak fantáziáját megmozgatta. Elveszik-e a robotok a munkát? És, ha igen tömeges szegénység várható-e vagy mindenki a hobbijainak élhet? A sci-fi filmeken túl számos író, influenszer, közgazdász és jövőkutató fogalmazott meg elképzeléseket erről.

Ez az alkalom azt fogja bemutatni, hogy az egyetemen működő társadalomtudósokból álló csapat milyen sokféleképpen próbálja megközelíteni a jövőről való gondolkodás problémáját ennek a témakörnek kapcsán. Hogyan kutatható az, ami még nincsen, nem történt meg, még csak a fantáziánk része? Milyen jövőt jósolnak a nemzetközi sikereket arató bestsellerek szerzői és miért fontos a véleményük?

A Kutatók Éjszakáján szórakoztató formában fogunk csapatokban gondolkodni arról, hogy milyennek képzeljük a robotokkal és mesterséges intelligenciával közös jövőnket, utána pedig egy érdekes kvízjáték következik.

Az alkalomra a Víziók a mesterséges intelligencia és a társadalom kapcsolatáról OTKA kutatás keretén belül kerül sor.

Alkalmak
2021-09-24
16:00 - 16:45

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás szükséges

Regisztrációköteles