Influenszerek a nemzetközi kapcsolatok elemzésének területén

 

Három kutató beszél az influenszerekről és a társadalmi média mint információforrás használatáról a munkájukban
Interaktív beszélgetés

Kik influenszelik a szakértőket? Kikre, milyen influenszerekre figyelnek a nemzetközi kapcsolatok szakértői, és miért éppen rájuk, ha a társadalmi média világában kutakodnak? Egyáltalán: hogyan használják a szakértők a társadalmimédia-platformokat, és hogyan illeszkedik ez a munkájuk tágabb kereteibe? Erről beszélgetünk az érdeklődőkkel, elsődlegesen pozitív példákon keresztül, több kérdésterületet is érintve.

A szereplőkről:

Marton Péter, PhD, habil: a Corvinus egyetemi docense, korábbi Bolyai- és Nemzeti Kiválósági Program-ösztöndíjas, a Junior Prima díj kitüntetettje. Kutatási területei között szerepelnek a biztonsági és a stratégiai tanulmányok, a fegyveres konfliktusok és a külpolitika elemzése. Társszerzője a Biztonsági tanulmányok: Új fogalmi keretek, és tanulságok a visegrádi országok számára (2015), című kötetnek, illetve a The Palgrave Encyclopedia of Global Security Studies (2019) társszerkesztője.

Publikációs lista: https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10033286

Paragi Beáta, PhD, habil: a Corvinus egyetemi docense, 2013 és 2016 között EU Marie Curie támogatást elnyert kutató. Oktatási és kutatási tevékenysége elsősorban az izraeli-palesztin kérdést, illetve a nemzetközi segélyezés témakörét, valamint annak digitalizációval járó összefüggéseit foglalja magában. A nyugati donorok Közel-Keletre irányuló segélypolitikáját feldolgozó monográfiája, Foreign Aid in the Middle East In Search of Peace and Democracy címmel 2019-ben jelent meg az I.B. Tauris kiadónál.

Publikációs lista: https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10013212

Vékony Dániel, PhD: a Corvinus egyetemi adjunktusa, 2017-ben szerzett doktori címet a Corvinus Egyetemen. Elsődleges kutatási területe az iszlám, illetve a muszlimok Európai ezen belül magyarországi jelenléte, a muszlim kisebbségi csoportok és a többségi társadalmak együttélésének kihívásai. Ezen kívül foglalkozik még Marokkóval, illetve Magyarország közel-keleti külpolitikájával is.

Publikációs lista: https://m2.mtmt.hu/api/publication?format=html&labelLang=hun&sort=publishedYear,desc&cond=authors;eq;10034013

Alkalmak
2023-09-29
18:00 - 19:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles