Lomi: a lomtalanítási hulladék újrahasznosításának gazdasági és társadalmi kérdései

 

Lomisok: most megtudhatod, amire mindig kíváncsi voltál, de sose mertél odamenni!

Kérjük, NE nyomtassa ki ezt a programot! Környezetvédelmi okokból... Mert ezek szerint még a papír újrafelhasználását sem tudjuk kellő biztonsággal megoldani. És mi a helyzet a többi hulladékkal? Újra hasznosítják-e pl. a kemény műanyagokat? Vagy a festékesvödröt? És mi lesz a sorsa a lomtalanítási hulladéknak? Elégetik? Szelektálják? Betolják a pusztazámori hulladéklerakó egykori bányaüregeibe? Lehetséges egyáltalán szelektálni? Ki tudja?

Mi tudjuk, hogy ki tudja.

Beszéltünk az érintett szakemberekkel, sőt, terepen is voltunk, a lomtalanítási hulladék informális vállalkozói között. Méréseinkhez egyaránt használtunk 3D auto-szkennelést és házilag barkácsolt adatgyűjtési módszereket. Tudjuk, hogy mit érdemes kinyerni a lomok közül, azt is, hogy ez milyen munkával jár. Becslést tudunk adni a szelektált lom mennyiségére, értékére, és az érintett társadalmi csoport méretére. Akit érdekel, járjon utánunk!

A szervezőkről:

Tim Gittins, Vállalkozás és Innováció Intézet / Vállalkozásfejlesztés és -menedzsment Tanszék, Corvinus.
Közgazdász, fő kutatási területe a kisvállalkozások működése és innováció

Letenyei László, Politika és Társadalomtudományi Intézet / Szociológia tanszék, Corvinus.
Közgazdás és kulturális antropológus, fő kutatási területe a kutatás-módszertan, illetve gazdasági antropológia, gazdaságszociológia.

Alkalmak
2023-09-29
18:00 - 18:30

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles