Nem minden emberen segít, csak akik maguk is akarják

 

A globalizáció pénzügyi kapitalizmusa megingott. Beismerte, Nagy Újraindításra van szükség. Milyen legyen az új társadalmi munkamegosztás? Financiális többletértéket a tőketulajdonosoknak, vagy életenergiát, így a létezés teljességét a közösségeknek? Németh István a Corvinus Egyetem elődjét alapító Hangya Alapítvány szellemiségére támaszkodva az összefogás erejét, Sztolyka Zoltán az önellátó falu mintájaként szolgáló Rozsályt, Zalatnay László pedig a Nyíregyházi Kosárközösséget mutatja be és megvitatják a globalizáció pénzügyi kapitalizmusának megingása utáni új helyzet kényszereit és lehetőségeit.

A szereplőkről:

Németh István a társadalmi munkamegosztás rendszerét vizsgálva értelmezi a természet-azonos, vagyis a természet törvényeihez illeszkedő létmód sajátosságait, a közösségi létfenntartás feltételeit. Írása az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.kontrapont.hu/bejegyzes/osszefogassal-a-tulelesert/

Sztolyka Zoltán Rozsály polgármestere évtizedek óta, Magyarország legkeletibb falujában virágzó, az embereket ott-tartó közösséget hozott létre.
Zalatnay László a Nyíregyházi Kosár Közösség alapítója, amelyet az ott-élők hosszú évek óta stabilan működtetnek.

Alkalmak
2023-09-29
15:30 - 17:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles