A meggy szerepe a szájüregi egészség megőrzésében
Az elmúlt évtizedben a gyógynövényekből előállított gyógyhatású készítmények iránti érdeklődés jelentősen megnőtt. Jól dokumentált, hogy egyes gyógynövények és a természetes vegyületek jelentős antibakteriális hatást fejtenek ki különböző mikroorganizmusok ellen, beleértve a cariogén és periodontális kórokozókat is. Számos irodalom foglalkozik a meggy gyümölcs biológiailag aktív komponenseinek megismerésével. Ezen közleményekből ismerjük az antocianinok szerkezetét, mely igazolja a szabadgyökök eliminálásában betöltött szerepüket. A szerkezet megismeréséből következik, hogy ezen antocianin struktúrák farmakológiai szempontból rendkívül aktív molekulák. Ezek a természetes fitokemikáliák hatékony alternatívákat kínálhatnak az antibiotikumok helyett, és ígéretes megközelítést jelentenek a fogszuvasodás és egyéb szájüregi fertőzések megelőzésére és kezelésére.
![](/images/pictograms/heart_0.png)
![](/storage/19689/gc7ZFBjs3c8b8a4W6l10ZzYBH1WnnCUf9vOBeDMF.png)
Only with Hungarian knowledge
Covid védettségi igazolás nem szükséges
Regisztrációköteles