A meggy szerepe a szájüregi egészség megőrzésében

 

Az elmúlt évtizedben a gyógynövényekből előállított gyógyhatású készítmények iránti érdeklődés jelentősen megnőtt. Jól dokumentált, hogy egyes gyógynövények és a természetes vegyületek jelentős antibakteriális hatást fejtenek ki különböző mikroorganizmusok ellen, beleértve a cariogén és periodontális kórokozókat is. Számos irodalom foglalkozik a meggy gyümölcs biológiailag aktív komponenseinek megismerésével. Ezen közleményekből ismerjük az antocianinok szerkezetét, mely igazolja a szabadgyökök eliminálásában betöltött szerepüket. A szerkezet megismeréséből következik, hogy ezen antocianin struktúrák farmakológiai szempontból rendkívül aktív molekulák. Ezek a természetes fitokemikáliák hatékony alternatívákat kínálhatnak az antibiotikumok helyett, és ígéretes megközelítést jelentenek a fogszuvasodás és egyéb szájüregi fertőzések megelőzésére és kezelésére.

Alkalmak
2023-09-29
17:00 - 17:40
2023-09-29
17:40 - 18:20
2023-09-29
18:20 - 19:00
2023-09-29
19:00 - 19:40

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles