Mit kell tudni egy terápiás kutyának? (Hajdúböszörmény)

 

Mit tudnak a terápiás kutyák, amit a többi eb nem? Miért mehetnek be bárhová? Miért nem kell attól tartanunk, hogy egy terápiás kutya megharap valakit? Ezekre a kérdésekre is válaszol az a bemutató, amely a terápiás kutyák kiválasztását és vizsgakövetelményeit mutatja be, terápiás kutyák bevonásával. Magyarországon világszínvonalú szabályozás gondoskodik arról, hogy csak felkészült kutya és felvezető párosok végezhessenek állatasszisztációs munkát. A vizsga nem könnyű, az egyes feladatok a kutyák képességét és tudását egyaránt tesztelik. Ezeket a feladatokat ismerhetik meg az érdeklődők az este folyamán.

Az esemény a RAJZOLT ÉS VALÓDI KUTYÁK TALÁLKOZÁSA című programegyüttes része, amely 17 órától Hajdúböszörményben (DE GYGYK Désány István u. 1-9.), 19 órától pedig Debrecenben (DE BTK Egyetem tér 1.) tekinthető meg.

A rendezvény a Debreceni Egyetem Antrozoológiai kutatócsoportja, a Debreceni Egyetem GYGYK, az Angol-Amerikai Intézet és a Pszichológiai Intézet munkatársainak közös szervezésében valósul meg.

Alkalmak
2023-09-29
17:30 - 18:30

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles