PsychArt24 - Művészeti Maraton

 

A Moravcsik Alapítvány kezdeményezésére negyedik alkalommal szervez festőmaratont a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika.

Idén hat helyszínen, többek között négy egyetemi városban azonos időben alakulnak át a helyszínek nyitott műteremmé. A PsychArt24 rendezvény különlegessége, hogy a pszichoszociális problémákkal küzdők és az egészséges emberek egy térben festenek. A program 24 órán keresztül lehetőséget kínál az alkotásra, ahol a pszichiátriai betegek nemcsak alkotóként vesznek részt, hanem mint az esemény segítői is. A rendezők a művészeti programmal lehetőséget teremtenek az alkotás örömének és az értékteremtés képességének megélésére, egymás elfogadásának erősítésére. Az egyedülálló program során egymás mellett alkotnak betegek és egészségesek, gyermekek és felnőttek, idősek és fiatalok, amatőr, art brut, outsider alkotók és hivatásos művészek.

A szervezők célja, hogy a pszichiátriai betegeket érő társadalmi stigmatizációt, kirekesztést csökkentsék, és olyan képet mutassanak az alkotó emberekről, melynek segítségével a betegséggel élők nagyobb önbizalommal és nyitottsággal fordulhatnak egészséges embertársaik felé.

Alkalmak
2023-09-29
12:00 - 11:59

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles