Egy kép többet mond ezer promptnál?

 

Vita a mesterséges intelligencia társadalmi szerepéről

Az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszéke egy technoszkeptikus és egy technooptimista informatikust ültet le egymással vitázni az AI hatásairól. 

Napjaink egyik legégetőbb kérdése, hogy a Mesterséges Intelligencia egyre nagyobb térnyerése hogyan befolyásolja majd a mindennapi életünket. El fogja venni a gép a munkánkat, vagy nem lehet az embert helyettesíteni? Ez csak egy átmeneti hóbort, vagy új ipari forradalom? Hogyan tanul a gép és miben jobb az ember? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről fognak álláspontok összeütközni az ELTE DH által szervezett vitán.

Az esemény során W. Szabó Péter informatikus, a Tengr.ai mesterséges intelligencia kutató, a Tengr.ai alapítója; Indig Balázs nyelvtechnológiával, informatikával foglalkozik, az e-magyar nevű digitális nyelvfeldolgozó rendszer fő fejlesztője; Gyöngyössy Natabara Máté, az ELTE IK, Mesterséges Intelligencia Tanszék oktatója és PhD hallgatója, valamint Palkó Gábor tanszékvezető (ELTE BTK, Digitális Bölcsészet Tanszék) beszélgetnek a generatív AI-ról, gépi tanulásról.

Kevés helyen találkozik egymással a technooptimista és technoszkeptikus szemlélet, fontos, hogy mindkét nézőponttal találkozzanak az emberek – erre kínál lehetőséget a Kutatók Éjszakáján az ELTE DH.

Alkalmak
2023-09-29
20:00 - 21:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles