Észak Párizsa, a Jeges-tenger kapuja: barangolás Tromsøben

 

Fedezd fel a sarki fény birodalmát!

A világ legészakibb sörfőzdéje és egyeteme, közvetlen repülőjárat (szinte) az északi sarkra, rénszarvascsordák találkozóhelye, a legjelentősebb sarkkutatók és felfedezők bázisa – Tromsø városa egy sokszínű mozaik az északi sarkkörtől 400 kilométerre északra, a 8 hónapos tél, a sarki fény és az éjféli nap birodalmában.

Ha szeretnél többet is megtudni erről a zordnak tűnő, számomra mégis a otthonos vidékről, tarts velem az előadáson. Talán még az is kiderül, hogyan lehet egyetemisták és családok pénztárcáját kímélő módon felfedezni Észak Párizsát.

Az előadóról:
Haraszti Rajmund az ELTE BTK megbízott előadója: "2021 januárjában végeztem az ELTE skandinavisztika mesterképzésén, kultúraközvetítő specializáción. Utolsó félévemet Észak-Norvégiában, Tromsø városában töltöttem, egy ösztöndíjnak köszönhetően odakint végezhettem kutatást a diplomamunkámhoz. Norvégiai tartózkodásomat végül három évre hosszabbítottam meg, ez alatt két évig a Caritas önkénteseként felnőtt bevándorlóknak tanítottam norvégot. Egy hónapja tértem haza, és az őszi félévtől alma materemben megbízott előadóként tanítom az elsőéves norvégos hallgatókat."

Alkalmak
2023-09-29
19:00 - 19:45

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles