Filozófiai Kávéház Csonka Libertával és Nemes Lászlóval

 

A Filozófiai Kávéház (Café philosophique) egy nemzetközi mozgalom, egyszerűen arról szól, hogy a filozófia iránt érdeklődő emberek kávéházakban és más nyilvános helyeken összegyűlnek és filozófiai témákról közösen gondolkodnak, beszélgetnek. Tehát nem akadémiai filozófia, nem cikk, nem podcast, nem előadás, hanem közösségi filozófia. Várunk mindenkit szeretettel!

A program vezetői:
"Nemes László Bioetikus, filozófus, filozófiai tanácsadó vagyok. Elsősorban a biológia és az orvoslás etikai és filozófiai szempontjai érdekelnek, abban hiszek, hogy ezek a kérdések az orvosképzésben is meghatározó szerepet kaphatnak. Oktatási és kutatási tevékenységem mellett rendszeresen tartok közösségi beszélgetéseket különböző helyeken és környezetben. Kutatási, publikációs tevékenységem a bioetika, a biológia filozófiája, valamint a filozófiai praxis témáihoz kapcsolódnak."

Csonka Liberta PhD-hallgató a PTE Filozófia Doktori Iskolában. A filozófiai praxishoz a kutyákon, pontosabban a kutyatartáson át vezetett az útja. Tíz éve alapította meg a felelős kutyatartással foglalkozó érdekképviseletet, az EB OVO Közhasznú Egyesületet. Később egyre inkább előtérbe kerültek számára az ember és a kutya kapcsolatából adódó társadalmi jelenségek, köztük a nagyvárosi kutyatartásnak és korunk állattartásának a kérdései. S mivel ezekre reflektál a filozófia, megjelent életében a bölcselet és a praxis is. Meglátása szerint a kutyatartás már önmagában véve gyakorlat, hiszen az, akinek kutyája van, tulajdonképpen praxist vezet. Ebben a praxisban a filozófia szintjén is fejlődhet a kutyatartó.

Az ELTE BTK Filozófia Intézetének teljes programja

Alkalmak
2023-09-29
20:00 - 22:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles