A MONOPOLYN TÚL: JÁTSZVA TANÍTÓ MODERN TÁRSASJÁTÉKOK (Biológia, történelem, művészet)

 

A MONOPOLYN TÚL: JÁTSZVA TANÍTÓ MODERN TÁRSASJÁTÉKOK

Oktató jellegű társasjáték foglalkozások, másfél órás blokkokban, egy blokkban legfeljebb 5 fő részére.

Az egyes blokkokban a részvétel regisztrációhoz kötött, de ötnél kevesebb fő esetén szabadon lehet csatlakozni. A játékok magyar nyelvűek, könnyen tanulhatóak, 10-12 éves kortól játszhatók és elsősorban a szórakozást szolgálják, másodsorban játszva tanítanak.

A programváltoztatás jogát a szervező fenntartja.

PESTI SRÁCOK 1956

Küzdj meg a szovjet hatalommal, győzd le az elnyomókat és légy a forradalom hőse - vagy épp mártírja! 1956-ban igazi magyar hősök vonultak az utcákra és harcoltak egy szebb jövőért. Győzzön a forradalom! Játékmódtól függően a játék során több helyszínen kell helytállnunk: többek között a Kossuth-téren, a Magyar Rádiónál, az MDP székháznál, a Sztálin térnél, és még rengeteg valós helyszínen. A játék a forradalom első hét napján halad végig. A forradalmároknak a fontosabb eseményeket kell megoldania Budapest utcáin, illetve harcolniuk kell a Szovjet Hadsereg tankjaival és az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) egységeivel. A forradalmárok nyerik a játékot abban az esetben, ha mindannyian túlélik és maximum 4 esemény marad megoldatlan a hét végére. Ha a forradalmárok győznek, a szovjet haderő fegyverszünetet köt október 30-án, és elhagyja az országot - ahogy tették is ezt a valóságban majd' egy hétig. Ám ha egy vezető elesik, a forradalmárok harci szelleme alábbhagy, vagy a város romokban hever, mire a harcok elülnek, a történelem egy sötét fordulatot vesz. A rendszer kioltja a szabadság eme gyertyalángját, még mielőtt elég erősen fénylene ahhoz, hogy ezt a világon is észrevegyék.

 

FESZTÁV

Igazi madárrajongók vagytok – kutatók, madármegfigyelők, ornitológusok és gyűjtők –, akik megpróbálják felkutatni és madárházukba csábítani a legszebb példányokat. Minden madár tovább bővíti az élőhelyeid egyikének hatalmas kombinációs láncát (az akciókat).

A három akciólehetőséget a játékosok tábláján külön sorok jelképezik, és amint egy-egy sorba új kártya kerül, aktiválódnak a korábban lerakott madarak egyedi képességei is. A trükk tehát az, hogy olyan sorokat hozzunk létre, amik erősítik egymás hatását, jól használhatók együtt.

Az a játékos győz, aki a legtöbb pontot gyűjti a madarakkal, a bónuszkártyákkal, a játék végi célokkal, tojásokkal, elraktározott eledelekkel és madárrajt alkotó példányokkal.

A játék kifejezetten tematikus, a több száz (amerikai, európai és óceániai) különböző madár adatai mind tudományos alapúak, így játék közben, de játékon kívül is, pusztán a kártyákat nézegetve is sok érdekességet tanulhatunk.

 

CANVAS – FESTŐI VÁSZNAK

A Canvasben festők vagytok, akik egymással versengenek egy tekintélyes művészeti fesztiválon. Gyűjtsetek áttetsző kártyákat, helyezzétek őket egymásra és alkossatok festményeket! Attól függően, hogy milyen kártyákat választotok, és milyen sorrendben teszitek le őket, más-más ikonok fognak látszani, amelyekkel szalagokat szerezhettek. Minden egyes kombináció egyedi illusztrációt és címet ad a festményeteknek. Kombináljátok az áttetsző kártyákat!

Alkalmak
2023-09-29
15:00 - 16:30
2023-09-29
16:30 - 18:00
2023-09-29
18:00 - 19:30
2023-09-29
19:30 - 21:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles