Kaktuszoktól a csillagokig

 

Természettudományos séta a kaktuszkerttől a csillagvizsgálóig. A séta során megismerkedhetünk érdekességekkel a biológia, csillagászat, fizika, földrajz, matematika témakörében. Az egyes helyszíneken érdekes feladatok is várnak rátok, sikeres teljesítésük esetén ajándékkal is kedveskedünk a pecsétbeváltóhelyen a kaktuszkert előtt.

Megtudhatjátok mekkora földrengést tudtok kelteni?" Emelkedik vagy süllyed programon sűrűséggel kapcsolatos kísérletek, játékok várnak rátok.

A „Színtévesztő vagy? Élettani labor bemutatás”. Ezen a helyszínen mindenki megtudhatja magáról, hogy színtévesztő-e, mi az a vakfolt és hogyan tegyük azt "láthatóvá".Érdekes képeken megtudhatjuk mikor nem azt látjuk amit látunk, aki pedig szeretné EKG elvezetést is végeztethet.

A "Mikroséfek" a konyhában programon az erjedési folyamatokkal találkozhat az ételeink készítése, tartósítása során. Az a fránya cukor címmel cukortartalom vizsgálatokat végezhetsz különböző gyümölcsökből üdítőkből, megtudhatod, hogy mennyi az a cukor, amit megeszel vagy megiszol refraktométer és mustfokoló használatával.

Kinek a szája? címszó a rovarszájszervek mikroszkóp alatti képét rejti.

Felhőtlen égbolt esetén sötétedés után a Mennyire ismered a csillagos égboltot? programon vehetsz részt.

Megtekinthető „az élet szép fotókiállítás” Baráth Kornél képeiből és egyúttal növényhatározás is lesz.

A Láva műhely megmutatja mennyire ismered a vulkánokat? Gyere és készítsd el a sajátodat! Megismerkedhetsz a Földünket alkotó kőzetekkel?

A Számok Zsonglőre programon játékos matematikai feladatokat oldhatsz meg. „Kvíz kicsiknek nagyoknak” növény és magfelismerés, párosítás.

Alkalmak
2023-09-29
15:00 - 22:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles