Különleges növényi színtestek a mikroszkópban és a konyhában

 

A legtöbb ember minden egyes nap növényi színtestek tömegét fogyasztja el úgy, hogy még sosem látta őket. A színtestek által termelt anyagok jelen vannak élelmiszereinkben, konyhánkban, vitaminkészítményeinkben és gyógyszereinkben is. Ezekről lesz szó, miközben betekintést lehet nyerni egyszerűbb fénymikroszkópos megfigyelések révén a színtestek különleges szerkezetének és működésének vizsgálataiba is.

Az előadóról:
Dr. Solymosi Katalin az ELTE-n dolgozik növénybiológusként, 2001 óta oktat az ELTE-n, de oktatott a Semmelweis Egyetemen és a Burgundiai Egyetemen is (Dijon). Kutatásai során azt vizsgálja, hogy a különböző stressz tényezők hogyan hatnak a növények fotoszintetikus apparátusára és a növényi színtestekre. Részben kutatómunkájához kapcsolódóan, illetve hobbiként szeret mikroszkópos felvételeket készíteni, és feltárni a mikroszkopikus világ szépségeit. Honlap: katalinsolymosi.elte.hu

Alkalmak
2022-09-30
14:00 - 14:30

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles

Élő