Természetes ételszínezékek és színező élelmiszerek
Miért vonzódunk az élénk színekhez? Mely színeket találjuk a legvonzóbbnak az ételekben és italokban? Ezen alapvető kérdések megfejtése segít megérteni, mi táplálja a folyamatosan növekvő, több milliárd dollár értékű globális élelmiszer-színezék piacot. Míg az emberiség az ókor óta természetes alternatívákat használ az ételek és italok színezésére, manapság ezt a piacot a mesterséges színezékek uralják. Ugyanakkor a világ több területén egyre növekszik a fogyasztói igény az egészségesebb élelmiszer-színezékek iránt, azaz új, fenntartható és olcsó természetes színezékek iránt, amelyek új természetes forrásokból származnak, hogy felválthassák mesterséges társaikat. Mind a mesterséges, mind a természetes élelmiszer-színezékek szigorú szabályozásnak és ellenőrzésnek vannak kitéve, és mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Az egyik legújabb trend az, hogy még a természetes élelmiszer-színezékeket is színező élelmiszerekkel helyettesítik. Az előadásban a fentiek rövid bemutatására kerül sor néhány példán keresztül.


Only with Hungarian knowledge
Nem regisztrációköteles