Borszőlőfajták ízei – szőlő és borkóstoló
Regisztráció a következő oldalon: https://igazsagosatmenet.eu/kutatok-ejszakaja/
Szőlőfajták tekintetében Eger rendkívül sokszínű borvidék; ha sétára indulunk a környező dűlőkön, számos termesztett szőlőfajtával találkozhatunk. A szüreti időszak különlegessége, hogy egy hagyományos borkóstolóval szemben ilyenkor a bor alapjául szolgáló szőlőfajtákat is összekóstolhajuk a borral. A Kutatók Éjszakáján az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szőlőbirtokának közreműködésével megismerkedhetünk néhány jellegzetes termesztett fehér és kék borszőlőfajtával, valamint néhány különleges csemegeszőlőfajtával is. Ezeken keresztül bemutatjuk a génbanki fajtamegőrzéssel összefüggésben végzett munkánkat is. A program során az érdeklődők nemcsak a szőlőt, mint gyümölcsöt ízlelhetik meg, de a különböző szőlőfajtákból készült borokat is megkóstolhatják, ezáltal betekintést nyerve a borkészítés és a borok világába. Az interaktív előadás révén a résztvevőknek lehetősége nyílik a szőlőfajtákról kapott friss ismereteiket játékosan tesztelni.
Only with Hungarian knowledge
Nem regisztrációköteles