Borszőlőfajták ízei – szőlő és borkóstoló
Szőlőfajták tekintetében Eger rendkívül sokszínű borvidék, ha sétára indulunk a környező dűlőkön, számos termesztett szőlőfajtával találkozhatunk.
A Kutatók Éjszakáján az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpontjának, valamint a Kísérleti Szőlészet és Borászat közreműködésével ismerkedhetünk meg egy interaktív előadás keretében néhány jellegzetes termesztett fehér és kék borszőlőfajtával. A program során az érdeklődők nemcsak a szőlőt, mint gyümölcsöt ízlelhetik meg, de a szőlővel együtt a különböző szőlőfajtákból készült borokat is megkóstolhatják. Ennek révén a résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző szőlőfajták és a belőlük készült borok világába, valamint egy fajtafelismerős játékra is lehetőség lesz. Ráadásképpen néhány különleges, csemegeszőlőfajta is bemutatásra kerül.


Only with Hungarian knowledge
Regisztrációköteles