A 4G-s, 5G-s hálózatok szerepe mindennapjainkban

 

Mai világunkban sok mindent természetesnek veszünk anélkül, hogy tudnánk mennyi „munka” zajlik a háttérben azért, hogy mindennapjaink egyszerűbbek és kényelmesebbek legyenek. Nem foglalkozunk azzal, hogy mi történik, amikor számítógépen e-mailt elküldünk vagy weboldalt nyitunk meg. Nem gondolkozunk el azon, mi történik, amikor az okostelefonunkon mobilinterneten keresztül megnyitjuk és lapozgatjuk a Facebook üzenőfalunkat vagy amikor ugyanerről az okostelefonról vezetékes telefonjukon érjük el szüleinket/nagyszüleinket.

Az adat, az információ, az információfolyamok tömege, a kommunikáció, az internet használata életünk szerves része lett, mondhatni alapvető szükségletünké vált, illetve generációk veszik ezek létezését természetesnek.

Az előadás áttekinti a telekommunikációs hálózatok történetét napjainkig, majd betekintést ad a mai 4G hálózatok tudásába, háttérbeli működésébe. Foglalkozik azzal is, hogy mi van a rádiós hálózatokon túl, ismerteti az 5G hálózatok tulajdonságait, hogy miben rejlenek lehetőségeik. Kitér arra is, hogy mit hozhat a jövő, amikor ezekről a hálózatokról és az ezeken alapuló megoldásokról, alkalmazásokról beszélünk.

További információk vendégeinknek:

Alkalmak
2021-09-24
21:00 - 21:50

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles

Élő