Amőbázó 3D nyomtató

 

Napjainkban már viszonylag olcsón hozzá lehet jutni alsókategóriás FFF-nyomtatóhoz, valamint a szálolvasztásos technológia alapanyagaihoz. A nyílt forráskódú szoftvereknek köszönhetően magasszintű informatikai és CAD-tervezési tudás nélkül is szép, hasznos és érdekes tárgyak állíthatók elő. Az előnyök miatt egyre elterjedtebb ezen eszközök otthoni, iskolai és munkahelyi alkalmazása.

Azt viszont csak kevesen gondolják végig, hogy mi mindenre lehet még használni a 3D nyomtatási technológiát a mindennapi életben, némi kreativitással. Az FFF-nyomtató rendkívül sokoldalúvá tehető néhány olcsó és könnyen használható eszköz segítségével. Ez a lehetőség nagy távlatokat nyit például a nyomtatók iskolai alkalmazásában.

A bemutatóban többek között Raspberry Pi mikroszámítógéppel kiegészített FFF nyomtatót ismerhetünk meg, amelyet az előadó alkalmassá tett „ceruzafogásra” és színérzékelésre. Az elkészített rendszer ellen amőbajátékot játszhatunk. A gépi játékost Python nyelven írt program irányítja.

További információk vendégeinknek:

Alkalmak
2021-09-24
20:00 - 20:25

Also for foreigners

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles

Élő