Mit ettek a rézkoriak? Gasztronómiai barangolás hatezer évvel ezelőttre

 

Gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, húsfélék – mindenki tudja, hogy a kiegyensúlyozott étkezéshez milyen sokféle ételre van szükség. De hogyan szerezték be és fogyasztották mindezeket hatezer évvel ezelőtt a Kárpát-medence lakói? És hogyan ismerhetjük meg a korabeli étkezési szokásokat? A régészetnek számos eszköze van arra, hogy feltárja, milyen ételféleségek meglétével számolhatunk. A mai modern kémiai módszerek még azt is ki tudják mutatni, hogy egy adott edényben milyen ételféleség lehetett. A tárgybemutatóval összekötött előadás sorra veszi az ételcsoportokat és azokat a módszereket, melyekkel következtethetünk fogyasztásukra.

Alkalmak
2022-09-30
17:30 - 18:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles