A különböző káresetekre adható tűzoltósági válaszok

 

A mindennapok biztonságában váratlanul történhetnek és sajnos történnek is olyan tűzesetek és balesetek, amelyeket egymagunkban már nem tudunk eloltani, felszámolni, hanem az erre hivatott készenléti szervezeteket kell segítségül hívni. Magyarországon a hivatásos katasztrófavédelmi szervezeten belül a tűzoltóságok erői a riasztási jel elhangzását követően, éjjel és nappal is két percen belül megkezdik a vonulást az adott káreseti helyszínre.

Az előadásban a jellemzően előforduló és tűzoltói beavatkozást igénylő tűzesetek, balesetek kerülnek bemutatásra. Ide kapcsolódva ismertetésre kerülnek a katasztrófavédelmi, tűzoltósági lehetőségek, amivel a készenléti erők válaszokat adhatnak a szélsőségesen különböző káreseti helyzetekre.

Tekintettel arra, hogy a Kutatók Éjszakája programban kerül bemutatásra az előadás, a vizsgált beavatkozási környezetek és körülmények ismertetése során a kapcsolódó tudományos kutatási területekre is fókusz kerül. Ismertetésre kerülnek a közelmúlt kutatási tevékenységei, eredményei és azok publikált megjelenései, a várható hatásuk a jelen előadás címének megfelelő „tűzoltósági válaszok”-ra.

A Campusra történő belépéshez személyi igazolvány szükséges!

Alkalmak
2021-09-24
17:45 - 18:30

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás szükséges

Regisztrációköteles