Borban az identitás: nemzeti bor- és gasztrotúra
Milyen szerepe van a magyar borászatnak és gasztronómiának a külhoni közösségek identitásának megőrzésében és formálásában? “Az vagy, amit megeszel” – tartja a mondás. Nem csak annak járunk utána, mit eszik, hanem annak is, hogy mit iszik a magyar határon innen és túl. A program keretében bor és turisztikai szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat arról, hogyan kapcsolódik össze a borászat és a nemzeti identitás.
Milyen hagyományokat örökítünk át a borkultúra által? Mit kaptunk őseinktől és mit adunk át a jövő generációjának? Milyen identitásformáló hatása van a magyar bornak és gasztronómiának? – kérdésekre is keressük a választ szakértőinkkel. A résztvevők megkóstolhatják a külhoni magyar régiók jellegzetes borait, valamint betekintést nyerhetnek a gasztronómiai hagyományokba, miközben szabadon beszélgethetnek az intézet munkatársaival.
Also for foreigners
Regisztrációköteles