MI FÁN TEREM A JÓ KENYÉR? A búzától a kovászig

 

Teljes kiőrlésű? Kovászos? Búzából vagy tönkéből? Miért jobb a bio búza és mik azok a pelyvás gabonák? 

Megmutatjuk hogyan termesztik a különböző búzafajokat és fajtákat, hogyan kerül a kenyér az asztalra és mik azok a fajtateszteket. Tudod, hogy miért fontos a nemesítők munkája, és melyek a búza legfontosabb tulajdonságai? Látogass el hozzánk és mindent megtudhatsz!  Szó lesz arról is, miért fontos a minőségi gabona és mi a különbség a természetes kovász és a kovászkészítmények között. Csatlakozz hozzánk a szántóföldi kutatások laboratóriumban, ahol még az infravörös spektroszkópia elvén működő gabona gyorselemző készülékünket is próbálhatod! 

Alkalmak
2025-09-26
17:00 - 18:00
2025-09-26
19:00 - 20:00

Also for foreigners

Regisztrációköteles