Agresszív tüdődaganatok molekuláris feltérképezése

 

A tüdőrák a rosszindulatú daganatos megbetegedések egyik leggyakoribb és leghalálosabb formája Magyarországon és világszerte egyaránt.

Kutatócsoportunk érdeklődésének középpontjában így a tüdődaganatok vizsgálata és a tumornövekedéshez köthető molekuláris és sejtes jelenségek feltérképezése áll, melyek ismerete hozzájárulhat az optimális és a célzott daganatterápiák kialakításához.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Tumorbiológiai Osztályának vizsgálatai magukba foglalják mind az alapkutatások, mind a klinikai kutatások szakterületeit. Ugyanakkor, kutatócsoportunk elsősorban a transzlációs medicina szellemében folytatja tevékenységét, azaz célunk az alapkutatások és a klinikai kutatások eredményeinek mihamarabbi visszajuttatása a betegellátásba. Fentiek szellemében a Tumorbiológiai Osztály egy több mint 25 önálló kutatási irányvonalat tartalmazó tudományos projektet vezet, amelyet prominens hazai- és nemzetközi kollaborációs partnerekkel közösen valósít meg.

Jelen program során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tüdőrákkutatás világába, megismerve az alkalmazott módszereket és jövőbeli kutatási irányvonalakat.

Alkalmak
2023-09-29
16:00 - 18:00
2023-09-29
18:00 - 20:00
2023-09-29
20:00 - 22:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles