Amikor minden perc számít – Mesterséges intelligencia a stroke-ellátásban

 

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) Európa öt legnagyobb forgalmú akut stroke intervenciós centrumának egyike, amely hazánkban az agyvérzésen átesett, intervenciót igénylő betegek közel felét látja el.

Koponyaűri erek elzáródásánál a visszafordíthatatlan agyi károsodás kockázata az elzáródástól kezdve rohamosan nő. Ezért kritikusan fontos, hogy a megfelelő terápiás döntés a lehető leggyorsabban és legpontosabban megtörténjen.  

Intézetünk vezetésével tavaly olyan innovatív fejlesztést sikerült hazánkban meghonosítani, amely felgyorsítja az akut stroke betegek sürgős kezelését: a mesterséges intelligenciával (MI) működő szoftver országosan kiépített teleradiológiai rendszer segítségével fogadja és automatikusan értékeli a 28 hazai stroke-centrumba agyvérzés gyanújával beszállított páciensek képalkotó vizsgálatainak eredményeit. 

A Kutatók Éjszakáján intézetünk neurointervenciós szakemberei ismertetik a rendszer működését, és bemutatják, mi történik, ha valaki stroke gyanújával érkezik az intézetbe.

Alkalmak
2023-09-29
17:00 - 17:30
2023-09-29
17:30 - 18:00
2023-09-29
18:00 - 18:30

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles