Életerő: avagy mit rejt magában a víz?

 

Az előadás teltházas, már a várólistára sem fogadunk jelentkezést. Amennyiben szabadul fel hely a programon, jelezni fogjuk a várólistán szereplőknek a részvétel lehetőségét.

Ismeretterjesztő előadás Róth Miksa munkásságának különleges állomását kutatva, a Széchenyi Gyógyfürdő mozaikjainak történetei nyomán

A Széchenyi Gyógyfürdő mozaik kupolájának központi eleme a víz felhasználásának megannyi módja. A részben Vajda Zsigmond tervei alapján készített Róth mozaikmunka Budapest egyik különleges látványossága, amely amellett, hogy iparművészeti csúcsteljesítmény, izgalmas szimbolikával is rendelkezik.

· Hogyan jelenik meg és milyen üzeneteket hordoz magában különböző kultúrák életében a víz?

· Hogyan válik egy természeti elem az eltérő társadalmak összekapcsoló elemévé?

Ilyen izgalmas kérdésekre keressük a választ a Széchenyi Gyógyfürdő kupolájának Róth Miksa által készített mozaikalkotásain keresztül.

 

Előadó: Orbán Eszter kultúratörténész, a múzeum gyakornoka
Maximum létszám: 30 fő

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztráció:
https://forms.gle/U9V61ZNLTimjRGYs5

•••

FONTOS INFORMÁCIÓK A MÚZEUMRÓL:
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény kizárólag szeptember 30-án, szombaton vesz részt a Kutatók Éjszakáján, 17-21 óra között. Ezen a napon – a programsorozat részeként – a múzeum emeleti kiállításai a 17 órakor kezdődő tárlatvezetés alkalmával látogathatóak, amely program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

18-21 óra között a múzeum földszinti termei tartanak csak nyitva, itt kapnak helyet ismeretterjesztő előadásaink.

Szeptember 30-án 10 és 17 óra között a múzeum a megszokott rend szerint látogatható, kizárólag belépőjegy váltása ellenében.

Kapcsolat és további információ: [email protected]

Fotó: kozterkep.hu

Alkalmak
2023-09-30
20:00 - 20:45

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles