Tárlatvezetés a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény kiállításain

 

A tárlatvezetés jelenleg teltházas, így csak a várólistára fogadunk jelentkezést. Amennyiben szabadul fel hely a programon, jelezni fogjuk a várólistán szereplőknek a részvétel lehetőségét. 

--

Az Emlékház első emeletén található lakásmúzeum igazi időutazásra hívja látogatóinkat. A történelem viharai következtében Budapesten sehol máshol nem maradt fenn változatlan formájában 20. század eleji felső középosztályi lakásbelső, így kiállításunk a Róth család történetén túl az életmód és a mindennapok történetébe is betekintést enged. A csodálatos bútorokkal, Róth-alkotásokkal berendezett szobák sajátos hangulatukkal egy tündöklő mester, egy hányattatott sorsú család és egy 20. századi élettörténet kalandos múltjába vezetik vissza az érdeklődőket.

Művészeti kiállításaink Róth Miksa mozaik-, illetve üvegművészetéből, valamint a mester üvegművészeti gyűjteményéből mutatnak be válogatást. A tárlaton kiállított művek izgalmas szimbolikája, anyaghasználati újításai már önmagukban is kiemelkedőek, de a tárgytörténetek, amelyek kontextusba helyezik az alkotásokat, Róth Miksa és kortársai személyéről sem keveset árulnak el. A Zsolnay-gyárral közös munkák mellett a kiállításon a párizsi világkiállításon ezüstérmet szerzett mozaikműveket, valamint a Rippl-Rónai tervezte Andrássy-ebédlő ablakának részletét is megtekinthetik látogatóink.

Maximum létszám: 25 fő

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: 
https://forms.gle/U9V61ZNLTimjRGYs5

 •••

FONTOS INFORMÁCIÓK A MÚZEUMRÓL:

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény kizárólag szeptember 30-án, szombaton vesz részt a Kutatók Éjszakáján, 17-21 óra között. Ezen a napon – a programsorozat részeként – a múzeum emeleti kiállításai a 17 órakor kezdődő tárlatvezetés alkalmával látogathatóak, amely program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

18-21 óra között a múzeum földszinti termei tartanak csak nyitva, itt kapnak helyet ismeretterjesztő előadásaink.

Szeptember 30-án 10 és 17 óra között a múzeum a megszokott rend szerint látogatható, kizárólag belépőjegy váltása ellenében.

Kapcsolat és további információ: [email protected]

Fotó: Birtalan Bernadett

Alkalmak
2023-09-30
17:00 - 18:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles