3D nyomtatás bemutatása valódi sebészeti és fogászati eseteken

 

A program 2 részből fog állni, előadásból és a 3D központ laborjának meglátogatásából. Semmelweis Egyetem 3D központjának célja a modern számítástechnika nyújtotta lehetőségek kutatása orvosi szempontból, illetve az így megszerzett tudás felhasználása a betegellátásban. CT, MRI vagy ultrahang képekből származó DICOM állományok használatával. A 3D tervezésen kívül lehetőségünk van dinamikus változók – úgynevezett végeselem – modellezésére is. A készített modellek segítségével (interdiszciplináris orvosi konzultáció) során az egyes szakterületek közti kommunikációt segíthetjük, sőt akár sebészi döntéstámogató eszközként is lehet használni az elkészített modelleket, így segítve elő a személyre szabott terápiás döntések meghozását

Dr. Barabás J. Imre, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szívsebész rezidense, valamint a 3D központ szakmai vezetője, klinikai kutató kategóriában a 2018-as évben Innovációs Díjat nyert. Dr. Barabás J.Imre orvosi tanulmányaival párhuzamosan a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kvantitatív modellezés szakirányán tanult informatikát és programozást.

Dr. Palkovics Dániel Ph.D. a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinika szakorvosa, a 3D Központ fogorvosi részlegének vezetője. Egyik fő kutatási területe, hogy a 3D nyomtatást és modellezést használhatóvá tegyük a mindennapi fogászati kezelések során és az új technológia segítse a mindennapi betegellátást.

Alkalmak
2023-09-29
18:00 - 19:00
2023-09-29
19:00 - 20:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles