Bepillantás a gyógyszertechnológusok birodalmába

 

Gyógyszeradagolási formák előállítása és szerkezetének tanulmányozása

„Bepillantás a gyógyszertechnológusok birodalmába”

A gyógyszertárban található készítmények nem csupán külső megjelenésükben és hatóanyaguk-tartalmukban különböznek egymástól, hanem azok előállítási módjában is eltérhetnek. Az érdeklődők megismerhetik a különböző gyógyszerformák (tabletta, pellet) előállításának lehetőségeit, valamint nyomon követhetik azok szervezetben való viselkedését. A program bemutatja, hogy a gyógyszerkészítmények hatóanyagai mellett az inaktív összetevők (segédanyagok), illetve az előállítás technológiája is jelentős szerepet kap nemcsak a minőség, hanem a relatív ártalmatlanság és hatásosság vonatkozásában is.

A hagyományos gyógyszerformák mellett ma már gyakran találkozhatunk különböző innovatív technológiai megoldásokat magában rejtő készítményekkel (nyújtott, szakaszos, késleltetett hatóanyag-leadású, szájban széteső, 3D-nyomtatott, liofilizált, nanokristályos készítmények stb.).

Az előállítást követően a termékeknek számos szigorú előírásnak, kritériumnak kell megfelelniük. Ennek érdekében különböző vizsgálati módszereket alkalmazunk, hogy megbizonyosodjunk a gyógyszerünk megfelelő minőségéről, amelyek közül néhány gyártásközi ellenőrző vizsgálattal a résztvevők is megismerkedhetnek.

Izgalmas demonstrációkkal „láthatóvá tesszük”, hogy a megfelelő minőségű „tabletta/ kapszula anatómiája” (összetétel, felépítés) milyen összefüggésben van annak szervezetbeni viselkedésével.

Alkalmak
2023-09-29
17:00 - 17:45
2023-09-29
18:00 - 18:45
2023-09-29
19:00 - 19:45

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Regisztrációköteles