BONCTERMI LÁTOGATÁS 2.

 

Bonctermi látogatás és bemutató az Anatómián. Fedezze fel az emberi test különböző részeit úgy, ahogy eddig még nem látta! Ismeretterjesztő utazás a csontok, izmok, a zsigerek és az agy világába az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet első emeleti bonctermeinek preparátumai és modelljei segítségével. Az anatómiai készítmények bemutatásában az intézet dolgozói és lelkes orvostanhallgatói vesznek részt.

Legfeljebb 30 fős csoportokban várjuk az érdeklődőket. Javasolt megjelenés: zárt cipőben. Kérjük, hogy a látogatás időtartama alatt a kegyeleti szempontoknak megfelelő viselkedést tanúsítsanak.

KÉP- ÉS HANGFELVÉTEL KÉSZÍTÉSE TILOS! KORHATÁR: 18 ÉV. CSAK REGISZTRÁLT LÁTOGATÓK LÉPHETNEK BE ÉS BELÉPÉS CSAK ÉRVÉNYES VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL! A program előtt jelentkezni az intézet portáján lévő Regisztrációs pultnál kell. Bejárat a Tűzoltó utca 58 alatti kapun.

Előadók:

Dr. Dávid Csaba az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet docense. Magyar és német nyelven tart anatómia és szövettan gyakorlatokat és tantermi előadásokat orvostanhallgatóknak, fogorvoshallgatóknak, gyógyszerészeknek és egészségügyi ügyvitelszervezőknek, valamint részt vesz PhD hallgatók képzésében Képfeldolgozás és képanalízis című kurzusával. Tudományos érdeklődési területe az agy mélyén elhelyezkedő, majdnem minden felszálló pályát ellenőrző központ, a thalamus összehasonlító anatómiája és szerepe a magasabbrendű agykérgi tevékenységek támogatásában.

Dr. Zsiros Viktória 2019-ben szerzett tudományos, PhD fokozatot a Semmelweis Egyetemen. 2015 óta oktat az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetben. Magyar és angol nyelven tart gyakorlatokat és előadásokat orvostanhallgatóknak makroszkópos és mikroszkópos anatómia tárgyakból. Érdeklődési területéhez tartoznak a hashártya mesothel sejtjeinek differenciációs és migrációs mechanizmusai gyulladásos és regeneratív körülmények között.

Alkalmak
2022-09-30
17:00 - 18:00
2022-09-30
18:30 - 19:30
2022-09-30
20:00 - 21:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás szükséges

Regisztrációköteles