Mennyit ér az egészséges és fenntartható étrend? – Az ár szerepe a fenntartható táplálkozásban
Mit jelent fenntarthatóan táplálkozni? Nemcsak egészségesnek és környezetbarátnak kell lennie az étrendnek, hanem megfizethetőnek is. Az élelmiszerek ára az a tényező, ami mindezt össze tudja kapcsolni – vagy épp szét tudja választani. Vajon megengedhetjük magunknak a fenntarthatóságot? Hogyan hat a pénztárcánk arra, hogy mit eszünk, és milyen jövőt építünk az élelmiszer választásainkkal? Az előadásban szó lesz arról, hogy hogyan illeszthető az élelmiszerár mint kulcstényező a fenntartható táplálkozás kutatásaiba, és hogyan segíthet az élelmiszerár- és kereslet rendszerének elemzése megtalálni az arany középutat az egészség, a környezet, az étkezési szokások és a megfizethetőség között.” EU-Horizon program által támogatott kutatás (pályázati szám: 101207591)


Only with Hungarian knowledge
Regisztrációköteles