KOMMozi

 

Sok szeretettel várunk mindenkit szeptember 29-én a KOMMozi eseményre! A BTK III. termében vetítjük le a szegedi kommunikáció- és médiatudomány szak tavasszal végzett hallgatóinak vizsgafilmjeit. Bepillantást nyerhettek a filmek kulisszatitkaiba és kérdezhettek az alkotóktól is.

17:00 Átesni a tűzkeresztségen (Hajdu Virág filmje) 28 perc

Ha idén nyáron volt lehetőséged fesztiválozni többek között akár a Kolorádón, a Művészetek Völgyén vagy a Fishing On Orfűn akkor ismerősen csenghet a DOMINGO név. Hogyha még nem hallottál róluk akkor ez a portréfilm segít majd megismerni a 6 tagból álló, leginkább underground/ bedroom pop műfajt képviselő zenekart.  Elkísérhetjük őket első nagyobb megmérettetésükre a Budapesti A38 hajón megrendezett Hangfoglaló programra és a zenekar első nyilvános koncertjére a Szegedi Grand Caféban. A filmet az alkotók kifejezetten ajánlják azoknak, akik szeretik a zenét, a kalandokat és szeretnek nevetni. 

 

17:30 Kincs a föld mélyén – (Bolyós Ildikó filmje) 33 perc

Napjaink egyik kihívása az energiafelhasználás kérdése. A megújuló energiaforrások egyre inkább teret nyernek maguknak. Szegeden jelenleg Európa legnagyobb geotermikus távhőátalakítási projektje zajlik, hallhatják gyakran a helyiek. Filmemből választ kaphatunk arra, hogy mit is jelent ez pontosan. Végigkövethetjük a termálvíz energiájának útját közel 2000 méter mélyről a lakásokig, intézményekig és megtudhatjuk, hogy mire és hogyan használható a kincs a föld mélyén.

 

18:00 Árral Szemben (Rovó Krisztina filmje) 26 perc

Az Árral szemben egy portréfilm, melynek főszereplője Smányi Réka festészet szakos hallgató. A filmben megismerhetjük Réka művészetét és annak szabadságát, de bepillantást nyerhetünk az alkotói folyamatokba is. A film fő üzenete, hogy merjünk szabadok lenni és vállaljuk bátran önmagunk. Réka története inspirál, elgondolkodtat, és a végén arra sarkall, hogy a saját egyedi utunkat járva merjünk szabadon alkotni és hinni önmagunkban. Kifejezetten ajánlom azoknak a fiataloknak, akik inspirációt keresnek és arra vágynak, hogy felfedezzék a saját hangjukat.

 

18:30 Elvan a gyerek, ha játszik (Iglicz Máté filmje) 32 perc

Vajon elvan a gyerek, ha játszik? És ha igen, mindegy mivel? Károsak-e a gyerek fejlődésére a videójátékok? Hogyan tudjuk megelőzni, hogy az új generáció ne vesszen el a virtuális világban? A film a felnövésről, a játékos gyerekkorról és az egyensúlyban tartott életről szól, ahol különböző szereplők szemein keresztül élhetjük újra elfeledett, vagy még kibontakozóban lévő gyermekkorunkat.

 

19:05 Csak az aranycipőmet keresem (Bede Imola filmje) 35 perc

Mindannyian keressük, kerestük, keresni fogjuk a saját „aranycipőnket”. Létezik azonban egy hullámvölgyekkel teli mesterség, amelyben kicsit mindig szükség lesz a keresésre. Ez pedig a színészet. Bede Imola portréfilmje Csüdöm Henrietta színművésznő útját dokumentálja a színház világa iránti szerelemtől a pályára lépés ig. Kísérjük el Henriettát együtt a kelléktártól a színpadig.

 

20:00 Kerekasztalbeszélgetés a filmek alkotóival és Klucsik Edittel, az elektronikus szakirány vezetőjével, aki témavezetőként segítette a vizsgafilmek alkotási folyamatát. 

 

20:45 Űr a lelkekben - Dokumentumfilm Csóka jelenéről és múltjáról (Cára Kira filmje) 30 perc

Manapság számtalan embert érint az elvándorlás témája, a családok szétszakadása. A vajdasági Csóka fiataljai is külföldre özönlenek jövőt építeni. A településről és az ottmaradók érzéseiről szól ez a dokumentumfilm, közben képet kapunk arról, hogy az emberek miként próbálják fenntartani a magyar értékeket és a kultúrát az elöregedett társadalomban.

 

21:15 Íjak, kardok, páncélok – A Hunyadiak örökében - Egy szubkultúra mozgóképes bemutatása (Kenderessy-Szabó Áron filmje) 32 perc

Íjak, kardok, páncélok – az első eszközök, amik az embernek eszébe jutnak, amikor a „középkori hagyományőrzés” szókapcsolatot meghallja. Ahhoz azonban, hogy egy ilyen egyesület megszülethessen, és az azt alkotó közösség egyben maradjon számtalan dologra szükség van. Ennek kulcsa a munka- és feladatmegosztás. Filmem a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományörző Egyesület tagjain és az általuk elvállalt szerepeken keresztül mutatja be e rendkívüli hobbi minden aspektusát.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/284126880914646/?ref=newsfeed&locale=hu_HU

Alkalmak
2023-09-29
17:00 - 22:00

Also for foreigners

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles