Zöld körök: Semmi nem vész el, csak átalakul!
Az élővilág, a vizeink és úgy általában a környezetünk védelmét kiemelkedő fontossággal kell kezelnünk, melynek egy modern és hatékony megoldását szolgálja a Körkörös Gazdálkodás koncepciója. Ennek keretében a hulladékok és egyéb veszteségek minimalizálására, az elérhető nyers- és mellékanyagok minél hatékonyabb és széles körűbb kihasználására törekszünk - semmi nem vész el, csak átalakul.
A víztisztítási folyamat során keletkező, szilárd szemcsékből álló mellékterméket - az úgynevezett „iszapot” - ezután oxigénmentes környezetben, növényi eredetű hulladékokkal (héj, magok, szárak, egyéb maradványok) keverve, fermentációnak tudjuk alávetni laboratóriumi üvegfermentorainkban, melynek során metántartalmú gázkeverék, biogáz képződik. A folyamat viszont még itt sem áll meg, - a biogáz fermentáció során keletkező értékes tápanyagokban még bővelkedő fermentációs maradékot (az úgynevezett „biotrágyát”) felhasználhatjuk talajjavításra, amelynek eredményeképp új, életerős növények fejlődnek - és ezennel a kör bezárul, kárba pedig semmi nem vész.
Only with Hungarian knowledge
Regisztrációköteles