SZTE TTIK Informatikai Intézet & SZAOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet közös bemutatói

 

A rendezvényen a két intézet látványos bemutatóit lehet megtekinteni. Telemedicinás eszközök laborbemutatója pl.: okos orvosi eszközök (EKG, EEG, pulzoximéter, ultrahang, 3D holografikus eszközök, stb..) Megmérheted! Felpróbálhatod! Megfújhatod! Megnézheted! És megoszthatod! Hihetünk a szemünknek? Digitális képek felfedezése. Emellett további érdekes bemutatók a következő témakörökből: mesterséges intelligencia, kiberbiztonság, mikrovezérlők programozási szintjei.

Az SZTE SZAOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet Telemedicinás eszközeinek laborbemutatója

Telemedicina bemutató

- Izgalmas okos orvosi eszközök (EKG, EEG, pulzoximéter, vérnyomásmérő, spirométer, ultrahang, VR sisak, 3D holografikus kijelző stb.) telemedicinás használatának bemutatása.

Megmérheted! Felpróbálhatod! Megfújhatod! Megnézheted! És megoszthatod!

SZTE TTIK Informatikai Intézet bemutatói

Hihetünk a szemünknek?

Egyre gyakrabban találkozhatunk olyan digitális képekkel, amelyek tartalmát valamilyen módon megváltoztatták. Demonstrációs előadásunkban az ilyen változások felderítésére mutatunk be képelemző módszereket.

A szöveg a tudás hordozója, de mihez kezd vele a mesterséges intelligencia?

A mesterséges intelligencia az életünket rengeteg szempontból képes támogatni. Az emberi tudás napjainkban is írott formában nyilvánul meg leginkább, ezért a leírt szövegek értelmezése különösen fontos. Az írás az emberi szerveződés alapja, történelmünk során minden esetben a jobban szervezett civilizáció került ki győztesen.

Szöveges megoldások már magyar nyelvre is elterjedtek, a bemutatóban ezek közül láthatunk néhányat. Az orvostudomány területén a leletek feldolgozásával a betegek élményét és az orvosok munkáját is támogatja már a gépi tanulás. A bűnüldözésben pedig az igazságügyi szakértők munkáját is segítik már intelligens megoldások. A gépi tanulás bevitt adatok alapján képes átlátni a mélyebb összefüggéseket, ezzel az emberihez hasonló asszociációkat is jól reprodukálva.

A láthatatlan háború, avagy aktuális kihívások a kiberbiztonságban

Nyilvánosan elérhető eszközök segítségével illusztrálásra kerül egyrészről a gyenge jelszavak hatástalansága (könnyű feltörhetősége), valamint a weben elérhető alkalmazások sebezhetősége, illetőleg kezdeti hozzáférés megszerzésére irányuló technikák. A bemutatót a védekezés módszerei követik, kiemelve a mesterséges intelligencia alapú megoldásokra támaszkodó technológiákat, ezek alkalmazhatóságáról szintén egy rövid bemutatóval győzzük meg a hallgatóságot. A technológiai megoldások mellett az egész programot átszövő módon a biztonságtudatosság is hangsúlyos szerepet kap, a bemutatókkal is elsősorban olyan sebezhetőségekre fókuszálunk, amelyre vonatkozó kockázatok a felhasználói tudatosság által jelentősen csökkenthetők, de nem hallgatjuk el az olyan technológiai problémákat sem, amelyekre a felhasználóknak csekély ráhatása van.

Vajon milyen lehet az amikor a robot magyar nyelven is megért téged?

Misty egy interaktív beszélgető robot, aki többek között nagyon szeret kő-papír-ollót játszani és nem csak beszélget veled, hanem ismeri is a körülötte lévő világot. Kérdezd meg tőle, hogy mi van a kezedben és megmondja mit lát. Mellette megtudhatod, azt is, hogyan működik egy chatbot és mik azok a neurális hálók amik a kedves arc mögött vannak.

A program az SZTE TTIK Informatikai Intézet és az SZTE SZAOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet szervezésében valósul meg.

Alkalmak
2022-09-30
18:00 - 20:30

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles