Tudod-e, hogyan mérhető fénnyel a fehérje mennyisége növényekből?

 

A növényi sejtekben zajló folyamatok felderítésekor egyik alapvizsgálat, annak megmérése, mennyi fehérjét tartalmaz a növény. A fehérje mennyiségének megállapításához az egyik lehetőség a Bradford reagens használata, ami tulajdonképpen egy festékoldat. A reagens és a növényekből származó kivonat közötti reakcióban színváltozás figyelhető meg. A reakciót követően eltérő, hogy egy növényi kivonat mennyire lesz sötét, még ha közöttük a különbségeket szabad szemmel nem is mindig lehet észrevenni. De ez hogyan valósulhat meg és hogyan használhatjuk fel a fényt a méréshez? Többek között ezekre is választ kaphatnak az érdeklődök, miközben arról beszélek, hogyan juthatunk el egy növénytől addig, hogy már ismerjük a benne lévő fehérje mennyiségét. A program az SZTE TTIK Biológia Intézet szervezésében valósul meg.

Alkalmak
2022-09-30
18:00 - 20:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles