Önismereti eljárások ‒mérések

 

A bemutatás során olyan vizsgálóeszközökkel ismerkedhet meg, melyek információkat adnak személyes tulajdonságairól. Ezek a következők:

1.      Intelligencia tesztek. Figurális teszt normál változata, ahol a tesztben egy figurális sorozatnak az üresen maradt mezőjébe tartozó alakzatot kell megtalálni a vízszintesen és függőlegesen elrendezett keresztező mintázatban. A megoldáshoz két sornak, illetve két oszlopnak a rendezési elvét felismerve, a két elv összehangolásával keresik meg a helyes választ.

2.      Konfliktográf. Piros és zöld lámpák felvillanására kell reagálnia, a megadott szabályszerűségek szerint. Az ellentmondó információk esetén döntenie kell. A konfliktusos helyzetekben a döntés idejéről (gyorsaságáról) kaphat felvilágosítást.

3.      Figyelemvizsgálat. A szándékos figyelem az akarattal szabályozható: az ingerszelekció a személyiség célkitűzéseinek megfelelően zajlik. A figyelem koncentrálásának, megosztásának, fókuszálásának és átvitelének képessége fontos személyiségtulajdonság, így a figyelem fontos eleme lehet az órai tanulás során is. A disztributív figyelemvizsgáló arról ad információt, hogyan tudja a szemével felfogott információt a képmozgásával összehangolni, milyen pontosan és gyorsan tud dolgozni.

Alkalmak
2021-09-24
20:30 - 22:00

Only with Hungarian knowledge

Covid védettségi igazolás nem szükséges

Nem regisztrációköteles