BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum

Iskolánk a főváros egyik legrégibb múltra visszatekintő középfokú szakképző intézménye. A BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum jogelődje, az Állami Középipartanoda, 1879. december 7-én nyitotta meg kapuit a diákság előtt.

Az ipar igényei szerint a gépészet, az építészet és a vegyészet szakirányokban kínáltak képzési lehetőséget. A vegyipari szakirány, önálló intézményként, 1940-ben költözött a Thököly út 48. alatt álló iskolaépületbe, amely ma is otthonául szolgál.

A névadónk, Petrik Lajos által képviselt sokoldalúság, az értékek befogadása és továbbadása az a cél, amelyre iskolánk múltja, jelene és jövője épül. Ez a tradíció jut kifejezésre hagyományainkban, szakmai hitvallásunkban. Az elődök által kijelölt úton haladva célunk a tanulócentrikus, és ezen keresztül partnerközpontú iskola működtetése. Iskolánk nyitott a társadalmi elvárások és a változó munkaerő-piaci igények irányába, és folytonos újítással, megújulással, fejlesztéssel törekszik e feladatok ellátására. Kölcsönösen együttműködünk szakmai partnereinkkel. Oktató-nevelő munkánk során figyelembe vesszük, és beépítjük programunkba a szülők, a tanulók és a munkáltatók igényeit. A hozzánk járó tanulók az iskola két épületében található korszerű, jól felszerelt tantermekben, laboratóriumokban, informatikai és ipari modellező műhelyekben sajátíthatják el a szakmák elméleti és gyakorlati ismereteit.

Iskolánk mindig nagy gondot fordított arra, hogy tanulóinak képességeit minél szélesebb körben kibontakoztassa, és az elismerten magas színvonalú szakképzése mellett magasabb szintű általános műveltséget is adjon. Iskolánk híres, egykori diákjainak sorában köszönthetjük többek között Nádas Péter világhírű írót, Vajda Mihály filozófust, a Budapesti Iskola egyik alapítóját, Kovács László egykori külügyminisztert, Európai Uniós Biztost, valamint a magyar komoly- és könnyűzene olyan kimagasló alakjait, mint Oberfrank Géza, az Operaház egykori karnagya, Demjén Ferenc, Korda György és Földes László (Hobo).

Kiemelt figyelmet fordítunk a nemzetközi kapcsolatok ápolására, folyamatosan részt veszünk az Erasmus+ programban, jelenleg Dániában, Portugáliában, Lengyelországban, Horvátországban, Spanyolországban, Görögországban, Litvániában, Olaszországban és Cipruson vannak partneriskoláink, partnerintézményeink.

Iskolánk a HVG „Középiskola 2019” című kiadványában a szakgimnáziumok rangsorában az országos 10. helyezést érte el. A kiadvány szerint „A rangsorban élen végzett szakgimnáziumok a szakképzés elitjébe tartoznak […]”.

Iskolánk fenntartója 2012. július 01-je óta a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum.

www.petrik.hu

aW5mb0BwZXRyaWsuaHU=

MDY3MDUwMjE3MjQ=

facebook instagram

Programok
1146 Budapest,
Thököly út 48.-54
https://goo.gl/maps/z2f3PjLiv78N5XCD6