Eötvös Loránd Tudományegyetem

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Magyarország legrégebb óta folyamatosan működő, nemzetközileg is elismert, a felvételizők körében legnépszerűbb egyeteme. Minden évben ide jelentkezik és ide nyer felvételt a legtöbb felvételiző, itt tanít a legtöbb akadémikus és tudományos fokozattal rendelkező kutató az országban. Idén ősszel már a 388. tanév kezdődött meg.
Az ELTE 2022-ben is első lett a HVG felsőoktatási intézményi rangsorában, méghozzá úgy, hogy az oktatói és a hallgatói intézményi listát is vezeti. A karok összesített képzési rangsorában, a 148 rangsorolt kar közül az első újra az ELTE Bölcsészettudományi Kara (BTK) lett, a második pedig az ELTE Természettudományi Kara (TTK). Az első húszban szerepel még a Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK, 15.).
A hallgatói kiválóság alapján összeállított országos kari rangsorban az első 10 helyezett közül 5 az ELTE kara. Az oktatói kiválóság szerinti kari rangsorban az ELTE TTK lett az első helyezett, Bölcsészettudományi Karunk pedig a nyolcadik. ELTE lett Magyarország legjobb egyeteme a bölcsészettudomány, az informatika, az élettelen természettudomány, illetve a pszichológia tudományterületén a Times Higher Education 2021-es szakterületi rangsorában.
Az ELTE 9 karán folyik színvonalas oktatás és kutatás, ezek: Állam- és Jogtudományi Kar, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Bölcsészettudományi Kar, Informatikai Kar, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Tanító- és Óvóképző Kar, Társadalomtudományi Kar, Természettudományi Kar. Az elmúlt években ELTE-s diploma szerezhető már Szombathelyen is, valamint a hamar népszerűvé váló Gazdaságtudományi Karon is. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a tehetségek találkozóhelye, itt tanultak és tanulnak a jövő elismert tudósai, szakemberei, művészei, sportolói és közéleti személyiségei.

https://www.elte.hu

dHVkb21hbnlwb2xpdGlrYUByay5lbHRlLmh1

MDYzMDA4NTQzODA=

twitter facebook instagram

1053 Budapest,
Egyetem tér 1-3.
Ez az intézményi székhely címe, kérjük programjainkat kizárólag ONLINE keressék.