Eötvös Loránd Tudományegyetem

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Magyarország legrégebb óta folyamatosan működő, nemzetközileg is elismert, a felvételizők körében legnépszerűbb egyeteme. Minden évben ide jelentkezik és ide nyer felvételt a legtöbb felvételiző, itt tanít a legtöbb akadémikus és tudományos fokozattal rendelkező kutató az országban. Idén ősszel már a 389. tanév kezdődött meg.

A HVG 2022 novemberében publikált, HVG 2023 elnevezésű hazai rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezeti. Az ELTE a hallgatói kiválóság alapján is őrzi vezető pozícióját, ami az elsőhelyes jelentkezések magas számának és a jelentkezők középiskolai versenyeken elért eredményeinek köszönhető. A HVG minden évben külön értékeli az ország legjobb egyetemi karait is, itt összesítésben az első helyen az ELTE TTK, a második helyen az ELTE BTK áll.

Az ELTE 9 karán folyik színvonalas oktatás és kutatás, ezek: Állam- és Jogtudományi Kar, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Bölcsészettudományi Kar, Gazdaságtudományi Kar, Informatikai Kar, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Tanító- és Óvóképző Kar, Társadalomtudományi Kar, Természettudományi Kar. Az elmúlt években ELTE-s diploma szerezhető már Szombathelyen is. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a tehetségek találkozóhelye, itt tanultak és tanulnak a jövő elismert tudósai, szakemberei, művészei, sportolói és közéleti személyiségei.

https://www.elte.hu

dHVkb21hbnlwb2xpdGlrYUByay5lbHRlLmh1

MDYzMDA4NTQzODA=

twitter facebook instagram

,

A programok tényleges helyszíneivel kapcsolatban kérem, a programok alatt tájékozódjon!