Kecskeméti Piarista Iskola

A piaristákat gróf Koháry István, a város akkori földesura hívta Kecskemétre tanítani 1714-ben. Azóta folyamatosan működik itt az iskola (leszámítva a már említett 1948-49-es államosítási időszakot).

A gimnázium régebben általános tantervű, négyosztályos fiúgimnázium volt. Újabban emelt szintű képzést indítottunk angolból, németből és matematikából, franciából, biológiából és informatikából. Szintén fontos változást jelent, hogy a 2010/2011-es tanévtől kezdve lányok is jelentkezhetnek hozzánk, gimnáziumunk koedukálttá vált. A 2012 szeptemberétől pedig a korábbi Ward Mária Leánygimnázium intézményünkhöz való csatlakozása nyomán megnagyobbodott gimnáziumi keretek várják az érdeklődő diákokat.

A színvonalas oktatás gyümölcse, hogy az itt végzett diákok túlnyomó többsége továbbtanul - szépen megállva a helyüket főiskolán, egyetemen. A minőségi oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet az iskola a nevelőmunkára. Kiemelkedő szerepük van ebből a szempontból az osztályprogramoknak, lelkigyakorlatoknak, évközi kirándulásoknak, nyári túráknak, zarándoklatoknak. Valljuk - szemben a manapság elterjedt gyakorlattal - hogy a nevelésnek legalább akkora a jelentősége az iskolában, mint az oktatásnak.

Különböző lehetőségek közül választhatnak az itt tanuló diákok a tanórai elfoglaltságokon kívül. Ilyen a sport (labdarúgás, kézilabda, szertorna, kosárlabda, úszás), filmklub, képzőművészeti kör, tánciskola, téli és nyári vakáció idején: sí-, ill. gyalog-, kerékpár-, vitorlás- és evezőstúrák (saját csónakházunk van Tiszaugon), újságírás, diákszínpad, cserkészet, hogy csak néhányat említsünk.

Z2ltbmF6aXVtQGtlY3NrZW1ldC5waWFyaXN0YS5odQ==

Programok
6000 Kecskemét,
Piaristák tere 5.